Volledige prothese

Tandprotheticus Rossel

Tandprotheticus Rossel is hét adres voor uw kunstgebit, wij zijn gespecialiseerd in het aanmeten, vervaardigen, aanpassen en repareren van kunstgebitten zonder verwijzing van een tandarts. Enkel een tandarts en een tandprotheticus zijn bevoegd om zelfstandig een kunstgebit aan te meten, echter maken wij de prothese ook zelf wat tot een optimaal resultaat voor de patiënt zal leiden. 

De procedure van een nieuwe prothese

Na het maken van een telefonische afspraak wordt u bij ons in de praktijk ontvangen voor een intake gesprek. Na de kennismaking worden de eventuele klachten van de huidige prothese en de wensen van de nieuwe prothese besproken. In dit gesprek gaan wij een mondonderzoek bij u uitvoeren waarna we met u het behandelplan en de daarbij behorende kosten zal bespreken. Als u instemt met het behandelplan kan er afspraken gemaakt worden voor de behandeling.

We beginnen met het maken van afdrukken van de kaak. Na enkele behandelingen hebben we een proefprothese dat speciaal voor u in was is gemaakt. Samen met u controleren wij nauwkeurig de stand van de tanden, de esthetiek en de techniek. Veranderingen zijn in dit stadium nog mogelijk om aan uw persoonlijke wensen te voldoen. Heeft u specifieke wensen dan kan een foto van vroeger helpen bij het aangeven van uw wensen. Als dit door u goedgekeurd is kan de prothese worden omgezet in kunststof en een afspraak later geplaatst worden.

Wachtlijd: Voor een intake gesprek kunt u binnen een paar dagen terecht. Binnen 2 á 3 weken kan ik beginnen met de behandeling en na maximaal 2 weken is uw kunstgebit klaar!

Deze behandeling wordt door uw zorgverzekeraar vanuit het basispakket 75% vergoed.

Nazorg en garantie
Uw kunstgebit is met veel aandacht en zorg vervaardigd om een zo goed mogelijk resultaat te bereiken. Tandprotheticus Rossel geeft één jaar garantie op duurzaamheid, drukplaatsen worden altijd kosteloos verwijderd.

Waarschuwing!
Vijl of slijp zelf nooit aan uw prothese, dit kan de pasvorm negatief beïnvloeden. De garantie vervalt, indien door de patiënt of derden werkzaamheden c.q. wijzigingen aan de betreffende prothese zijn uitgevoerd. Breuk door laten vallen van de prothese valt niet onder de garantie.